Where pokerpeople come to hunt!

Just another WordPress.com weblog

Chicken Sorpresa October 9, 2009

Filed under: "Priceless",De tidskrævende — DieDamm @ 8:13 am

Denne opskrift er inspireret af DR’s Price brødre, hvilket betyder mad med smag, men også mad med “rigeligt smør”:) Du kan se billeder fra “fremstillingen” her:

Pris

Alt efter kyllingens kvalitet/pris kan prisen for denne ret variere mellem 50 og 100 kr.

Ingredienser

1 hel kylling
150 gr smør
2-3 fed hvidløg
2-3 spsk. hakket persille
4 skiver parmaskinke el. lign.
1 hel frisk mozarella
2 æg
mel og rasp
Salt og peber
Olie

Tilberedning

– Hak skinken fint og bland den med smør, knust hvidløg, persille og mozzarella

– Form massen til 4 ruller og stil rullerne i fryseren i 20-30 min.

– skær kyllingebrysterne fri af skroget – kunsten er her at skære brysterne fri således hvert bryst stadig hænger sammen med vingen (se billederne). På denne måde får du den helt rigtige Sorpresa med håndtag til sidst.

– Skær de yderste to led af vingen, således der er et lille håndtag tilbage.

– Bank kyllingebrysterne helt flade og tynde med en kagerulle eller en kødhammer, men pas på der ikke går hul på dem. Det gøres nemmest mellem to stykker plasticfolie.

– Hvert bryst krydres let med salt og peber og man lægger en rundhåndet skefuld af blandingen på og ruller brystet sammen. Rullen skal være torpedoformet – altså spidset til i begge ender, og der må ikke være nogen huller ind til fyldet – heri består kunsten.

– De lårlignende ruller vendes forsigtigt i mel og så i æg og rasp. Paneringen skal være meget grundig og så skal man lade dem ligge i en halv times tid på køl inden de steges.

– Så varmes olien op i en pande med høje sider, og nu gælder det om ikke at spare på olien. Rullerne steges først ved kraftig varme til de er gyldne på alle sider, hvorpå man skruer ned og lader dem stege færdig i ca. 8-10 min.

Når man serverer, skærer man et hurtigt snit i rullen således “overraskelsen strømmer ud”, og kværner frisk peber over. Som tilbehør fik en grøn salat med masser af friske tomater og olie-eddike-dressing.

Tak Price:)

PS. Er man hardcore koger man selvfølgelig en suppe eller fond på resten af kyllingen – jeg var dog for doven denne gang:)

Velbekomme!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s