Where pokerpeople come to hunt!

Just another WordPress.com weblog

En let, tung 3-retters efterårsmenu November 10, 2009

Filed under: The Full Monty — DieDamm @ 10:00 pm

Denne menu havde jeg ok succes med en fredag aften for nyligt. Keywords er: nem at eksekvere, forholdsvis billig og godt med kalorier🙂
Menuen så således ud:

Forret: Flødestuvede Champignons / Lufttørret Skinke / Toast
Hovedret: Andebryst / Jordskokke-philly Pure / Salat af æbler og nødder
Dessert: Gateau Marcel / Vanilieis / Hindbærcoulis
Hvis man er dessertelsker og ikke er bekendt med Gateau Marcel, er der ikke andet at sige end: Prøv den!
Til 4 personer

Flødestuvede Champignons / Lufttørret Skinke / Toast
3-400 g rensede svampe
20 g smør
1/4 l piskefløde
Salt og peber
Citronsaft
1 bundt Persille
4 skiver lufttørret skinke
Lyst brød

– Rist skinken sprød i ovnen og lad den afkøle hvorefter den deles i smalle, lange flager.
– Skær svampene i kvarte.
– Steg svampene ved høj varme i afbruset smør i en tykbundet pande. Rist dem, til de har smidt vandet, og det er kogt væk igen. Hæld fløde ved, når de er gyldne, og reducer til den tykner.
– Smag til med salt, peber og en smule citronsaft (husk at tilsætte citronsaften umiddelbart før servering, for at undgå at det skiller).
– Server svampene på tykke skiver ristet lyst brød med hakket persille.

Andebryst / Jordskokke-philly Puré / Salat af æbler og nødder
And
2 stk andebryst
Frisk timian
Et par hvidløgsfed
Salt

– Andebrysterne ridses i kvadrater og gourmetsaltes 6-12 timer inden tilberedning. Inden tilberedningen tempereres andebrystet til køkkentemperatur.
– Anden placeres på en kold pande med skindsiden nedad, med et par kviste timian og et par hele fed hvidløg med skal.
– Kogepladen skrues godt op og brysterne vendes når pladen er blevet meget varm og skindet har fået en god gylden farve. Brunes af på alle sider (tak til bergholt.net ;-)…)
– Lad brysterne hvile lidt (20 min) hvorefter de steges i ovnen (ved 130 grader) til en centrumtemparatur på 63 grader.
– Lad brysterne hvile på en rist i 15 minutter inden de skæres i skiver.

Puré
1 l sødmælk,
300 g jordskokker,
300 g kartofler
2-300g Philadelphia Original,
1 citron
– Jordskokkerne og kartoflerne skrælles og koges i sødmælken i 15 minutter eller til de er møre.
Derefter tages de op og puttes i en blender. Philadelphia tilsættes, og blandingen
blendes, til den er en lind pure og smages til med salt, peber og citron.
(oprindeligt lavede jeg puréen på 100% jordskokke, men jeg syntes at den blev en lille smule for kraftig til anden)

Salat
3 æbler
150g hasselnødder
Lidt honning
Lidt appelsinsaft
Lidt persille
– Rist nødderne i honningen på en pande. Lad dem køle ned.
– Skær æblerne i tern og mariner dem i en smule appelsinsaft.
– Bland nødder, æbler og hakket persille.

Vi valgte at servere hovedretten uden sauce, men jeg kunne sagtens forestille mig at en smule rødvins- eller vildt glace ville spille godt sammen med resten.

Gateau Marcel / Vanilieis / Hindbærcoulis
Gateau Marcel
200 g sukker
200 g smør
200 g mørk chokolade (gerne 75-80%)
1 dl pasteuriserede æggeblommer
2 dl pasteuriserede æggehvider
– Smør og chokolade smeltes i vandbad. Når massen er smeltet sammen, dækkes den til og sættes til side, til den er afkølet.
– Æggeblommerne piskes hvide med halvdelen af sukkeret og vendes i chokolademassen.
– Æggehviderne piskes stive med det resterende sukker og vendes forsigtig i chokolademassen.
– Halvdelen af massen kommes i bradepande eller i ildfaste portionsglas og bages ved 175 grader ca. 30 minutter.
– Den ubagte halvdel smøres på den bagte, og kagen sættes på køl i minimum 1 time, før den serveres.

Hindbærcoulis
2-300g frosne hindbær
20-30g flormelis
– Hindbærrene optøes en lille smule og blendes med flormelis.

Is
Her hoppede vi let og elegant på en god færdigkøbt vanilie-is.

Velbekomme!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s